U bent hier: Home / Over SOMO / Organisatie / Medewerkers / Esther de Haan
 

Esther de Haan

Programma Manager / Senior Onderzoeker

e.de.haan [at] somo.nl

Esther de Haan is programmamanager en onderzoeker bij SOMO.

Ze heeft een Master in Internationale Betrekkingen met een focus op de farmaceutische industrie en een minor in Communicatiewetenschap en Statistiek.

In haar onderzoek voor SOMO richt ze zich vooral op verantwoorde toeleveringsketens in verschillende sectoren, waaronder de kledingsector, elektronicabranche en de extractieve industrie. Ze heeft artikelen gepubliceerd over diverse onderwerpen, zoals klachtenprocedures op het operationele niveau en migrantenarbeiders.

Esther geeft ook trainingen over zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen, onderzoek en arbeidsrecht. Ze heeft ervaring in verschillende werkomgevingen; van de Bijlmer in Amsterdam tot onderzoek naar kledingfabrieken in Madagaskar en mijnregio’s in Zuid-Afrika.

Ze heeft een PhD in HIV/AIDS Management van de University of Stellenbosch (Zuid-Afrika) en werkte als internationaal coördinator en campagnevoerder voor de Clean Clothes Campaign.

In haar vrije tijd is Esther actief als penningmeester in het bestuur van ASKV (Amsterdam Solidariteits Komitee Vluchtelingen), een ondersteuningsorganisatie voor vluchtelingen, en voor het toekomstige woon-werkpand Nautilus in Amsterdam.

Esther de Haan
Programma's

 

Expertise
Regiokennis
  • Afrika
  • Azië

Latest publications

Using Grievance Mechanisms

Accessibility, predictability, legitimacy and workers’ complaint experiences in the Electronics Sector

28-03-2014
Rough Cut

Sustainability Issues in the Coloured Gemstone Industry

09-02-2010
Mobile Phone Production in China

A follow-up report on two suppliers in Guangdong

17-12-2009
More publications

 

  

Persoonlijke hulpmiddelen