U bent hier: Home / Over SOMO / Organisatie / Medewerkers / Joseph Wilde-Ramsing
 

Joseph Wilde-Ramsing

Senior Onderzoeker

j.wilde [at] somo.nl

Joseph coördineert momenteel SOMO’s onderzoek en pleitbezorging op het gebied van energie, mijnbouw en openbare diensten en is medeoprichter van SOMO’s Human Rights and Grievance Mechanisms programma.

Hij is ook actief als onafhankelijk adviseur voor het International Corporate Responsibility Committee van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad (SER).

Joseph studeerde in 2001 cum laude af aan de University of North Carolina met twee Bachelors in Politicologie en Spaans.

Zijn proefschrift, gebaseerd op empirisch onderzoek in Ecuador, onderzocht politieke graffiti als alternatieve vorm van politieke participatie in de ontwikkelingsdemocratie Ecuador. Nadat hij gewerkt heeft bij de Amerikaanse ambassade in Madrid, keerde Joseph terug naar de VS om vervolgens in 2004 zijn Master in Politicologie te behalen aan de Tulane University in New Orleans. Zijn scriptie, gebaseerd op veldwerk in Costa Rica, onderzocht de relatie tussen de structuur en duurzaamheid van energiesystemen en politieke instellingen in verschillende Centraal-Amerikaanse landen.

In 2013 behaalde hij een PhD van het Centre for Studies in Technology and Sustainable Development (CSTM) van de Universiteit Twente met een dissertatie over duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de mondiale energiesector.

Latest publications

Making financing for development more accountable?

Proposals for strengthening corporate accountability in the Financing for Development ‘outcome document’.

07-05-2015
Colombiaanse steenkool in Europa

Casestudy over Italiaans energiebedrijf Enel

30-06-2014
Cuadrilla Resources Ltd.

Quick Scan

11-11-2013
From Whence the Wood?

Supply chain transparency and the origin of solid biomass for electricity generation in the Netherlands

26-06-2013
Calling for Corporate Accountability

A Guide to the 2011 OECD Guidelines for Multinational Enterprises

14-06-2013
More publications

 

  

Persoonlijke hulpmiddelen