Why all companies need to be included in due diligence and corporate accountability legislation
Een analyse van de Nederlandse textiel en kleding sector
Deze studie, in opdracht van de Schone Kleren Campagne, laat zien welke beperkende gevolgen het gebruik van zogenaamde ‘drempelwaardes’ hebben op toekomstige wetgeving voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kleding- en textielindustrie. Hierbij gaat het erom voor welke bedrijven een verplichting om verantwoord te ondernemen moet gaan gelden. In Nederland is een wetsvoorstel ingediend dat 250 werknemers als ondergrens hanteert.
Uit de analyse blijkt dat van de bedrijven die deelnemen aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel (CKT) bij een grens van 250 werknemers slechts een derde van de deelnemers aan een wettelijke verplichting tot verantwoord ondernemen moeten voldoen. Op sectorniveau is het contrast nog groter: naar schatting valt 95 procent van de bedrijven in de sector onder de grens van 250 werknemers en dus buiten het bereik van het wetsvoorstel.
Meer informatie nodig?
-
David Ollivier de Leth
Onderzoeker
Partners
Publicatie
Related news
-
Pauline OvereemGeplaatst in categorie:PublicatiePauline Overeem
-
Rechtbank tikt ministerie van Financiën op de vingers in zaak katoenimport uit XinjiangGeplaatst in categorie:NieuwsLydia de LeeuwGepubliceerd op:
-
Europese bedrijven zwijgen over arbeidsrechtenkwesties in leerlooierijen in BangladeshGeplaatst in categorie:NieuwsMartje TheuwsGepubliceerd op: