SOMO verwelkomt nieuwe kamerleden
Op Duurzame Dinsdag – 7 september 2010 – biedt SOMO alle nieuwe tweede kamerleden het boek ‘Het Onzichtbare Label’ aan. Dit boek, dat SOMO samen met KIT Publishers uitbracht, geeft een analyse van problemen rondom duurzaamheid en inzicht in alternatieven en structurele oplossingen. SOMO wil de kamerleden stimuleren duurzaamheid te integreren in hun politieke beleid. Het boek biedt handvatten om duurzaam beleid te realiseren.
In de goed leesbare, non-fictie publicatie ‘Het Onzichtbare Label’ gaat journalist en auteur Evert-jan Quak dieper in op de problemen binnen diverse ketens en sectoren. Hij analyseert structurele problemen als armoede en onrechtvaardigheid in de wereld in relatie tot de wijze waarop het internationale bedrijfsleven is georganiseerd. Evert-jan Quak neemt de lezer mee in het doolhof van conflicterende belangen en versnipperende verantwoordelijkheden en bespreekt huidige regels, wetten en gedragscodes. Het boek laat zien dat je meer bij kan dragen aan een oplossing dan je denkt en daagt bewuste burgers en beleidsmakers uit om duurzaam te handelen.
Het boek is gebaseerd op activiteiten en onderzoek van SOMO. SOMO doet onderzoek naar de wijze waarop de bijdrage van multinationals aan duurzame en sociale mondiale ontwikkeling vergroot kan worden. Dankzij dit jarenlang verrichten van onderzoek, heeft SOMO een schat aan kennis opgebouwd waar ook beleidsmakers regelmatig gebruik van maken.
Vorig jaar werd de eerste druk van ‘Het Onzichtbare Label’ gelanceerd. Dit was op Duurzame Dinsdag 2009 wegens het 35-jarige bestaan van SOMO. Het boek werd enthousiast ontvangen en kreeg veel aandacht in tijdschriften en op websites. Het tijdschrift onzeWereld besteedde vijf maanden lang aandacht aan de verschillende thema’s en op de LLiNK-website juistnu.nl werd een interactief dossier geopend met nog meer achtergrondinformatie, dilemma’s, praktische tips en handvatten voor bewuste burgers. Niet alleen de media pikte het op, ook het onderwijs had aandacht voor dit boek. Zo integreerde de Hogeschool Eindhoven “Het Onzichtbare Label’ in een lespakket.
Op Duurzame Dinsdag 2010 ontvangt het kabinet een koffer met meer dan 400 initiatieven rondom duurzaamheid. De organisatie van Duurzame Dinsdag gaat na afloop van de dag met de verschillende ministeries over de inhoud van de koffer in gesprek, om te bespreken hoe de initiatieven kunnen dienen als inspiratie voor beleid. SOMO hoopt dat ook ‘Het Onzichtbare Label’ hier een bijdrage aan kan leveren.
Bestel ‘Het Onzichtbare Label’ bij KIT Publishers >(opens in new window)
Artikelen onzeWereld
- Het duurzame mobieltje bestaat niet(opens in new window)
- Een duurzame financiële wereld is nog ver weg(opens in new window)
- Hippe kleren voor een hongerloon(opens in new window)
- De almachtige supermarkt(opens in new window)
- De armen slikken een bittere pil(opens in new window)
Juistnu dossiers
- Elektronica(opens in new window)
- Banken(opens in new window)
- Kleding(opens in new window)
- Supermarkten(opens in new window)
- Medicijnen(opens in new window)
‘Het Onzichtbare Label’ in de pers
- Het onzichtbare label daagt lezers uit tot duurzaam handelen (Duurzaam Ondernemen)
- ‘Het onzichtbare label’ daagt u uit! (onzeWereld)
- Het onzichtbare label bij duurzaam bouwen (Bouwregels in de Praktijk)
- Doe er zelf iets aan! (PM magazine voor de overheid)
Related news
-
-
De verborgen schade van groene waterstof Gepubliceerd op:Ilona HartliefGeplaatst in categorie:PublicatieIlona Hartlief
-
ExxonMobil klaagt Nederland aan vanwege sluiten gasveld GroningenGeplaatst in categorie:NieuwsBart-Jaap VerbeekGepubliceerd op: